Ambities

Bij Henery’s Financial Advice staat kwaliteit voorop. Een strakke visie en strategie houdt ons scherp. Ze geven richting aan ons dagelijks handelen en zorgen voor een blijvende uitdaging. Onze ambitie is om een langdurige relatie met onze cliënten aan te gaan. Een relatie waar duidelijkheid, openheid en vertrouwen een centrale rol spelen.

Visie- eerste aanspreekpunt

Henery’s Financial Advice wil het eerste aanspreekpunt zijn voor onze cliënten. Wat voor zaken er ook spelen, wij willen graag betrokken zijn. Voldoende transparantie en een vertrouwd gevoel zijn volgens ons de basis voor een goede klantrelatie. Een eerste indruk zegt alles. Het gevoel wat wij u tijdens de eerste kennismaking geven is dan ook bepalend. Als wij eenmaal uw vertrouwen hebben gewonnen, kunt u ervan uitgaan dat wij zo transparant mogelijk te werk gaan. Dit is de relatie die wij nastreven met al onze cliënten.

Strategie

Onze strategie is gericht op service en kwaliteit met als doel het eerste aanspreekpunt te zijn. Het doel om eerste aanspreekpunt te zijn is ambitieus. Toch zijn wij ervan overtuigd dat dit doel haalbaar is met de juiste instelling. Deze positieve instelling wordt doorgevoerd binnen de gehele organisatie.

Service en kwaliteit

Binnen de huidige maatschappij komt goede service steeds minder vaak voor. De service vervaagt, de kwaliteit neemt af en het wordt allemaal duurder. Henery’s Financial Advice is goed op de hoogte van deze ontwikkelingen en speelt hier volledig op in. Naast het feit dat wij de markt goed in de gaten houden, besteden wij ook veel aandacht aan service en kwaliteit. Wij geven de mensen ‘waar voor hun geld.’ Een hoog niveau van dienstverlening willen wij bereiken door op de hoogte te blijven van actuele zaken binnen de financiële sector. Dit doen wij door cursussen te volgen en het kennisniveau van onze medewerkers op peil te houden.